Wiem, że to nie to forum, ale mam nadzieję, że mi pomożecie. Ukradziono mi N95 i mam pytania: czy zmiana imei w nim jest osiągalna i opłacalna? czy namierzenie komórki po imei długo trwa? co zrobić, jesli policja zwleka z namierzeniem tel? czy sama policja może namierzyć kom, czy dokumenty muszą trafic do prokuratora i dopiero on może wydac taki nakaz namierzania? jak długo to może potrwać?
GG9921323
_________________ P@weł
Koniu
Re: N95
1) Zmiana imei to nie tylko zmiana oprogramowania ale również naklejki na fonie i papierach.
2) Nie to raczej inna technologia niż imei.
3) Policja ma setki takich zgłoszeń i ma to gdzieś namierzają w wypadku porwań lub zagrożenia życia itd...
4) Jak telefon nie jest ubezpieczony w PZU to zapomnij że go policja kiedykolwiek znajdzie.
5) Możesz się nie doczekać chyba że przez przypadek spiszą kogoś z tym telefonem.
PS. Sprawy załatwia się na forum nie na GG może od razu podaj adres telefon itd...
Koniu napisał(a):
Nie to raczej inna technologia niż imei.
więc jaka? jaka jest nadzieja, że nie zmienili tego imei? I jaka jest szansa namierzenia przez operatora jesli wezmą się za to?
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość